Op 23 december start, een nationale publiekscampagne – Ongeneeslijk, Niet uitbehandeld – onderdeel van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZII) van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het NPPZ II wil de maatschappelijke bewustwording over palliatieve zorg vergroten en proactieve zorg en ondersteuning voor iedereen beschikbaar maken.

Met 6 anderen die ook ongeneeslijk ziek zijn,werk ik hier aan mee. Je ziet ons vandaag in de advertorials in de kerstspecials van de landelijke dagbladen, tv-spotjes op de grote zenders, onze gezichten in bushokken en onze verhalen onder QR-codes en te lezen online op onderstaande link.

Door het promoten van mijn boek maak ik, daar ben ik eerlijk over, nu pas na 2 jaren deze ziekte te hebben, indringender kennis met de wereld van de palliatievezorg. Ik moest eerst settelen in een tussenstaat van zijn, van regie hebben over mijn eigen zorg, van ‘leven in termijnen’, van mijn eigen dagelijksheden. Maar ook wennen aan de label pallaitief die vaak verward wordt met terminaal. Ik kies voor ongeneeslijk. En dan bedoel ik de kanker en niet mijzelf. Als ik nog niet dood ben dan leef ik.

Nu verwonder ik me over hoeveel er mogelijk is als je de weg weet te vinden. Met dank aan Linkedin (ooit was ik één van de Linkedin ambassadeurs NL en Linkedin trainer), heb ik, met mijn boek onder de arm, veel interessante, mooie mensen kunnen spreken én ontmoeten. Deze ontmoetingen leiden vrijwel altijd tot meer en nu ook dankzij Rob Bruntink
, Kim van Arendonk
, Korine van Veldhuijsen, Britt van de Vlag en de amazing analoge fotograaf Dana Lixenberg. Als je overal ja tegen zegt dan hangt je gezicht ineens in de bushokken.

* ‘Ja’ zeggen is ja zeggen tegen het leven en het licht. Deze ziekte heeft mij geleerd dat, al denk je dat je leven eindigt, je iedere dag weer een kans krijgt om het leven te leven zoals jij dat wilt, ten volste en betekenisvol.

Ik vraag ook graag hiermee aandacht voor de vele vrouwen die aan Uterien Leiomyosarcoom overlijden. Te laat gediagnosticeerd en te jong sterven. Voor de mooie vrouwen die afgelopen jaar zijn heen gegaan Latifa, Marit, Mathilde en Sarah.

Leven in termijnen is tot eind januari bij mij als gesigneerd exemplaar te koop. Maar natuurlijk ook in je favoriete boekhandel in NL en BE.

Kom je mij tegen maak een selfie of een foto en deel ajb onder vermelding van de campagne en mijn boek. Dank je wel😘😘

Op deze link lees je meer over de campagne en onze persoonlijke verhalen.
Translate »
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen