Nature itself is the best medicine

Hippocrates

Non-toxic tumor therapy

Non-toxische tumortherapie is een aanvullende behandeling in mijn geval, geleverd door het Preventief Medisch Centrum in Rotterdam, waar ik onder behandeling ben van Dr. Trossel. Het advies en de behandeling in deze therapie zijn gebaseerd op wetenschappelijk en statistisch onderbouwde behandelprotocollen. En voordat ik iets gebruik, heb ik de wetenschap onderzocht. De behandeling bestaat uit:

1. Dieetadvies, zie pagina recepten.
2. Supplementen om de algehele conditie van mijn immuunsysteem te verbeteren.
3. Behandeling met vitaminen en mineralen, waaronder intraveneuze infusie van vitamine C.
4. Behandeling met niet-invasieve antitumor-gerichte supplementen, immuunversterkers, angiogenese-remmers en antioxidanten.
5. Minstens 30 minuten per dag wandelen.
6. Allerlei soorten thee.
7. Qi Gong.
8. Acupunctuur.
9. Oedeemtherapie.
10. Medicinale sauna.
11. Hyperthermie

Alles wat ik momenteel gebruik, staat hieronder vermeld. Ik heb de dosering weggelaten omdat deze specifiek voor mij is voorgeschreven door Dr. Trossèl van het Preventief Medisch Centrum in Rotterdam, en sommigen zijn geadviseerd via RNA-tests bij RGCC Zwitserland.

Vitamin C IV Infuus solo of icm hyperthermie

Wanneer alle behandelingen het toelaten, dan 2 keer per week een infuus met 50 gram. In combinatie met hyperthermie doe ik 25 gram.

Meyers Cocktail Infuus

Als de behandeling schema’s het toestaan dan wekelijks een infuus. 

Acupunctuur

Sinds mei 2023 onderga ik wekelijks acupunctuur- en drukpuntsessies voor mijn milt, nieren, lever, pijn, slaap en stress. Ik slaap beter. Acubuds blijven 1 tot 2 weken in mijn oor.

Hyperthermie

‘Er is veel bekend over de werking van verwarmende behandelingen bij kanker. We weten dat tumorcellen in een zuurstofarme en zure (lage pH) omgeving zoals die vaak in tumorweefsel  bestaat, temperaturen tussen de 40 en 44 graden niet verdragen, ze sterven af.  Kwaadaardige tumoren zijn vaak minder goed doorbloed en de behandeling verbetert de doorbloeding waardoor…

 In PUBMED, de medische database waar erkende en gepubliceerde wetenschappelijke onderzoeken worden verzameld,  zijn onder de zoekwoorden ‘hyperthermie treatment’  115.604 wetenschappelijke en gepubliceerde artikelen bekend.’

‘Er zijn twee belangrijke effecten van verhitting op tumorcellen bekend. Ten eerste is gebleken dat tumorcellen minder goed warmte kunnen verdragen, ze raken eerder beschadigd dan gezonde cellen.

Ten tweede maken de cellen een soort ‘stresseiwitten’ als ze te warm worden. Die stresseiwitten zijn door het immuunsysteem herkenbaar waardoor de tumorcellen gemakkelijker worden herkend.

De tumorcellen worden zwakker en beter herkenbaar door de eigen immuuncellen.

Uit onderzoek is gebleken dat de effecten van chemo- en bestralingstherapie veel beter worden door hyperthermie. Uit een onderzoek dat enkele jaren geleden in het Nederlandse Baarn is uitgevoerd bleek zelfs een verdubbeling van de overlevingstijd!

Ik ben bij Het Centrum Hyperthermie bij Kanker in februari 2024 gestart met behandelingen in aanloop naar een chemo behandeling.

Thee (gedroogd en biologisch)

*Brandnetelthee is een veelgebruikt middel in de traditionele geneeskunde over de hele wereld. Verschillende formuleringen hebben ontstekingsremmende en antioxidante eigenschappen, anti-kanker werking.

*Groene thee: Vroege klinische studies suggereren dat de polyfenolen in thee, vooral groene thee, een belangrijke rol kunnen spelen bij de preventie van kanker. Onderzoekers geloven ook dat polyfenolen kankercellen kunnen doden en hun groei kunnen stoppen.

*Rozenbottelthee: De belangrijkste bronnen van antioxidanten in rozenbottelthee zijn polyfenolen. Diëten die rijk zijn aan polyfenolen worden geacht het risico op bepaalde soorten kanker, hartziekten en type 2 diabetes te verminderen, evenals je hersenen te beschermen tegen degeneratieve ziekten.

*Pepermuntthee om mijn bloed te koelen.
*Paardebloemthee om van water af te komen en te ontgiften.
*Moringathee als een krachtige antioxidant en vitaliteitsthee.

 

Oedeem Therapie

Gedurende mijn behandelingen met chemotherapie heb ik wekelijks oedeem therapie of vocht af te drijven. Een bijwerking van de chemo.  

 

Oliën

Onderstaande oliën voeg ik toe aan mijn ochtend shake.

Vitamine D
Vitamine E
Sea Cucumber
Black seed oil 

 

Qi Gong

Wanneer ik de kans krijg of bewust tijd ervoor maak, doe ik 15 minuten YouTube guided Qi Gong. Vroeg in de ochtend, in de loop van de dag, wanneer ik bij zee ben of tijdens een boswandeling.

Supplementen

Quercetin
Beifub
Forever Garcinia Plus 1
Rhodiola
Zink Picolinaat
Silicium (Fredy)
Vitamin C (AOV) Magnesium Ascorbaat
Meta Relax
Meta Sleep
Alpha Lipoic Acid
Artemisinin
DMSA
Melathonin
Collagen powder
Bitter Melon
Curcumin
Berberine
Neem
Omega 3
Cordyceps
Berberine
Reservatrol
Vitamine K2

 

Oxygen infusion

8 minuten vloeibaar zuurstof.

Aqua Tilis (Magnetic Field Sauna)

Deze kliniek biedt therapie aan met behulp van een stoomcabine. De muren vormen een magnetisch veld en er is een magnetisch veld in de bank waarop je ligt, dat trilt op dezelfde frequentie als je tumorcellen. In de cabine bevat de stoom kruiden, zuurstof en kooldioxide.  Een sessie duurt 2x 15 minuten. Je lichaam wordt ontgift van vrije radicalen, en sommige kankerpatiënten hebben stabiliteit ervaren. Ik ben begonnen in november 2022. En doe het 2 weken na een ronde chemotherapie Tot nu toe gaat het goed. Ik voel me verfrist na een sessie. Het is ook goed om overtollige chemotherapie kwijt te raken die onder je huid nestelt en neuropathie veroorzaakt. Het lijkt op een Turks stoombad. Ze zijn gevestigd in Eindhoven.https://essaidi.nl/.

 

Genetische test RGCC

Laboratory Process
Isolation of the malignant cells using flow cytometry and negative selection (isolated 4.5 cells/6.5 ml, SD +/- 0.3 cells). The isolated cells were expanded and they were split in two, from which, one part is going to viability assays and the other is going for transcriptomic micro-Arrays.

Isolation of mRNA
Quality control of integrity of mRNA
Reversed transcription of mRNA to cDNA
Hybridisation of cDNA with micro-Arrays all genome transcriptomic micro-Arrays slide
Analysis of the data and detection of repeatable patterns
Normalization and assessment of clinical relevant probes

Artesunaat infuus

Een extract van zoete alsem (qinghao) wordt al twee millennia gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde om koorts en diverse inflammatoire aandoeningen te behandelen. Dit is getest op mijn tumorcellen en heeft bewezen 30% effectief te zijn.

Paddenstoelen
  • Turkey Tail poeder
  • Reishi poeder
  • Cordyceps capsules
  • Agaricus Blazei Murill capsules of poeder
  • Chaga capsules

 

Naturlijke remedies die ik gerbuik voor bijwerkingen van de chemotherapie
Mond zweren

Ergens in de tweede week van mijn eerste chemokuur begon ik vreemde blauwe plekken in mijn mond te voelen. Ondanks dat ik vanaf dag 1 4 keer per dag had gepoetst en gespoeld. Wat ik deed, is wat me was geadviseerd en wat ik heb onderzocht en geprobeerd.

– Drink de hele dag door lauwwarme biologische kamillethee.
– Gorgel met één druppel mirreolie (je kunt ook tea tree olie gebruiken) in een klein glas water ongeveer 5 keer per dag.

Poets mijn tanden met een zachte tandenborstel en paradontax-tandpasta 4 keer per dag.
– Niet flossen, maar probeer water tussen mijn tanden te trekken of het verdunde mirre-olie waarmee ik gorgel.
– Geen warme vloeistoffen.

Gorgel direct na het eten en poets dan een uur na het eten om het glazuur van je tanden te beschermen.

Kauwgom helpt speeksel te stimuleren. Gebruik suikervrije kauwgom.

Er zijn veel andere dingen die je kunt doen, zoals gorgelen met zout water, dus als mijn tips niet werken, vraag dan rond en raadpleeg je oncoloog.

 

Kaal worden

Omdat doxorubicine bijna altijd tot volledig haarverlies leidt, besloot ik mijn lange haar kort te knippen vóór mijn eerste chemokuur. Ergens rond de 15e dag begon mijn haar uit te vallen. Ik kreeg veel tips, maar niets voorkomt haaruitval. Behalve misschien koude mutsen met ongeveer 25% verlies. Ik koos ervoor helemaal kaal te gaan.

Tips om een kaal hoofd te verzorgen:

Kokosolie
Zonnebrandcrème met factor 50
Een fijne en zachte slaapmuts. 

Slapeloosheid

Ik had moeite met slapen en werd na 2 tot 3 uur wakker. Ik wilde geen slaappillen gebruiken. Wat ik sowieso doe om beter te slapen?

Mijn laatste maaltijd eet ik om uiterlijk 18:00 uur.
Ik neem mijn pillen, gorgel en poets mijn tanden.
Ik kijk naar een film, praat of lees tot 21:00 uur.
Ik douche vroeg, dus nu hoef ik alleen nog maar mijn pyjama aan te trekken en af te koelen.
Zodra ik slaperig begin te worden, kan ik meteen naar bed gaan.
Geen elektronica in de kamer.
Ik gebruik melatonine 300 mg 2 uur voordat ik naar bed ga.
Eenmaal in bed gebruik ik 4 druppels CBD-olie van 10 mg onder mijn tong.
Ik spray lavendel op mijn kussen.

 

Bloedneus

Het bloed uit mijn neus bestond voornamelijk uit slijmbloed, gestold bloed dat vastzat in mijn neus. Dus elke keer dat ik mijn neus snoot, kwam er bloed uit. Het duurde een behoorlijke tijd. Het enige wat ik deed, was de binnenkant van mijn neus oliën met olijfolie.

Ultra sensitief

Bepaalde geuren (sterk parfum), hoge tonen, grote groepen, mensen die door elkaar heen praten, schelle stemmen en alles wat stress en daardoor cortisol activeert (mijn theorie), veroorzaakte misselijkheid. De oplossing was eenvoudig: luister naar mijn lichaam, communiceer mijn wensen en vermijd alles wat tot misselijkheid leidde.

Translate »
Wat onze klanten zeggen
21 beoordelingen