U IN DE WIJK LEIDSCHE RIJN CENTRUM

Tussen oktober 2019 en oktober 2021 heb ik als vrijwllige verslaggever gewerkt bij een lokale TV zender in Leidsche Rijn Utrecht, U in de Wijk. Iedere zaterdag op Ustad op kanaal 40 worden de afleveringen uitgezonden. Ik vond het geweldig om te doen.

 

SAVE THE NATION’S SIGHT GHANA

Op 24 april 2012 ontmoette ik Dr. Thomas Baah in de wachtkamer van Bellevue Hospital Manhatten New York. Ik wachtte op mijn vader die een triple bypass open hart operatie onderging. Dr. Baah wachtte op een oogarts. Zjn gezelschap, een verpleegkundige, vertelde mij wat voor mooi werk dr Baah in Ghana doet. Hij reist van dorp naar dorp in een mobiele oogkliniek om ouderen ter plaatse te opereren aan star. Hij zamelt oude brillen in om ze vervolgens opnieuw te slijpen en weer in te inzetten voor een ander.

Die dag sprak ik de belofte uit om, in Nederland, uit naam van mijn vader die een week later stierf, brillen in te zamelen en naar hem te sturen. Mijn laatste lading waren 200 brillen verzonden in 2018. Dit jaar heb ik in Leidsche Rijn Centrum de opticiens gevraagd oude brillen voor mij te bewaren. Kijk hieronder.

https://savethenationsight.org/gallery/

 

 

VOEDSELBANKEN UTRECHT

Tijdens het hoogtepunt van COVID in april 2020, en tijdens de maand Ramadan, besloot ik om verse groenten te kopen en te doneren aan de voedselbank Leidsche Rijn Plus. Broccoli. Een spontane en blijmakende actie. Deze wil ik voortzetten. De voedselbanken hebben hebben altijd een tekort aan verse groenten. Ik wil activiteiten organiseren om geld in te zamelen om zelf, samen met mijn gezin, groente te kopen en bij de voedselbanken in Utrecht langs te brengen. De voedselbank van Overvecht is aan de beurt. 

 

Translate »
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen