Shadood heeft wellicht haar leven met kanker willen delen met de lezers. Maar de lezer wordt rijkelijk beloond met een interessante geschiedenis van een nazaat van een contractant. Doorwerkingen van het slavernijverleden en contractimmigratie zijn tegenwoordig interessante thema’s in de Nederlandstalige literatuur dus ook literatuur uit de ex-koloniën van Nederland. Waheeda Shadood overschrijdt grenzen: ze brengt Guyana en Suriname bij elkaar en zelfs de Nederlandse kolonisatie van Guyana passeert de revue! Is er überhaupt een roman met zo’n plot, een driesprong, ooit geschreven, ik moet even nadenken! Wat duidelijk is, is dat een deel van het thema uit Leven in termijnen veel doet denken aan boeken van V.S. Naipaul (Een huis van meneer Biswas en Miguel street), Samuel Selvon (A brighter sun en Turn again Tiger), Oonya Kempadoo (Buxton Spice) en meest recent Stille Winden, Droge Zeeën van de Mauritiaanse schrijver Vinod Busjeet.

[Jerry Dewnarain, De Ware Tijd Suriname, 8 december 2023]

Waheeda Shadood  (1967) werd in Paramaribo geboren uit Guyanese ouders. Tot haar zeventiende groeide ze in Engelstalige Guyana op waarna zij het land verruilde voor Nederland en haar vader voor haar moeder. Na een propaedeuse Engels Taal en Letterkunde aan de RUL studeerde ze Personeel en Arbeid in Rotterdam. Er ging geen jaar voorbij dat ze niet aan het studeren was.  Ze volgde diverse opleidingen tot coach en storyteller. Elf jaar geleden stapte ze over van het HR-vak naar het coach-vak. Mensen helpen hun eigen (levens)verhaal te begrijpen, te omarmen en te vertellen. Zich bevrijden van alles wat hen tegenhoudt écht te leven. Een kunst die zij zelf van kinds af aan probeert te beheersen. 

Foto’s Marleen Sahetapy
Uitgeverij Jurgen Maas

Prijs:  21,99 inclusief  9% BTW exclusief verzendkosten.

Beoordeling toevoegen
Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen Login
5,0
Gebaseerd op 21 beoordelingen
5 sterren
95
95%
4 sterren
5
5%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
1-1 van 1 beoordeling
  1. PB

    Een indringende intieme page turner. Kippevel. Hoeveel tegenslag kan een mensen verdragen, maar Waheeda blijkt een heel sterke vrouw. Wat had ze wel niet kunnen bereiken als ze maar de helft van de tegenslag ondervonden had van wat haar werkelijk is overkomen. Hartverscheurend met een inkijkje in de Nederlandse ziekenhuizen wereld.

Translate »
Wat onze klanten zeggen
21 beoordelingen