Bewust zijn van je kernwaarden

FIJN DAT JE HIER WEER BENT!

 

 

Voordat je begint met de opdrachten raad ik je aan alles eerst te lezen, werkboeken en documenten te printen of te downloaden zodat je alles gereed hebt. Dan kan je terug naar dit punt.

Ik vond het erg leuk om met je de live sessie te doen! We hebben zeer productief samengewerkt en hebben uit de lijst van 256 waarden, intuïtief, reflecterend en onderzoekend jouw waarden terug weten te brengen naar jouw drie kernwaarden. Dat vind ik altijd een pracht moment! Een mijlpaal.

Je weet nu wat je: ik-waarde, je wij-waarde en je werk-waarde is.

Ze resoneren en voelen comfortabel. Of, misschien moet je eraan wennen om je hoogste idealen zo beknopt te zien. Al hebben we ze tijdens onze sessie besproken. Als het goed is heb je mooie foto’s gemaakt van ons proces en weet je ook wat je ondersteunende waarden zijn. In principe hoef je deze niet te onthouden. De trilogie die je nodig hebt zijn de drie kernwaarden die tijdens de sessie naar boven dreven. Jouw heilige graal. Voor de fantasy en creatieve liefhebbers kan je daar

  • symbolen
  • dieren
  • voorwerpen
  • tekens
  • runen

 

aan koppelen uit je eigen cultuur, geloof, overtuigingen, interesse.

Het kan natuurlijk ook zijn, nu je hier weer zit, dat je denkt, als je veel woorden gewend bent, dat drie woorden als aantal te mager is.

Toch voelt je nu al, bij het zien van deze woorden, rust, richting en structuur.  

in deze prille fase van jouw ontdekking, zijn deze drie woorden niet meer dan woorden; vage begrippen waar je geen vat op hebt. 

Je staat nu voor de fase waarin jij je bewustwording gaat verdiepen en ervaren. Bewustzijn. Hopelijk begrijp je wat ik bedoel.

Om de kracht van deze woorden en dus van je kernwaarden te ervaren moet je bewust zijn van hoe ze in je dagelijkse leven werken.

De vraag is hoe maak je ze concreet? Hoe geef je ze in je dagelijkse doen en zijn handen en voeten?  Hoe vertaal je ze naar werk, leven, relaties etc. Alle aspecten van je leven.

Ja, je voelt hem al! Jij gaat de komende weken dus aan de slag met je kernwaarden.

Je gaat van bewust worden naar bewustzijn van je kernwaarden.

Te beginnen met…

A. REFLECTIE

Creëer aan het einde van iedere dag een moment voor jezelf om te reflecteren op je dag. Zorg dat je een mooi schrift hebt waarin je al terugblikkend hierover schrijft. Of maak gebruik van het fraaie werkboek dat hieronder als download is toegevoegd. Op de voorkant van het werkboek kan je in de drie vakken die daar afgebeeld staan je kernwaarden in schrijven.

Maak er tijd voor. Het gaat tenslotte om jou en de verbinding die je met jezelf wilt maken. Vermijd afleidingen! Vermijd een beeldscherm!

Deze reflectie is gericht op het analyseren van situaties of gebeurtenissen die zijn voorgevallen waarin je voelde dat:

1. Je kernwaarden tot hun recht kwamen.

a. Beschrijf een situatie waarin je blij, gefocust, vrij, jezelf, tevreden, gedreven, geïnspireerd was.

Met wie was je? Waar was je? Wat gebeurde er? Hoe heb je dit ervaren? Beschrijf deze situatie met al je zintuigen.

2. Je kernwaarden in het gedrang/nauw kwamen.

b. Beschrijf een situatie waarin je onrustig was, ontevreden, geremd, boos, verdrietig, teleurgesteld, onbegrepen, onzichtbaar, ondergewaardeerd. Met  wie was je? Waar was je? Wat gebeurde er? Hoe heb je dit ervaren? Beschrijf deze situatie met al je zintuigen.

B. REPRESENTATIE!

Vraag aan je dierbaren, drie familieleden, drie vrienden, drie collega’s, mensen die jou goed kennen of zij jouw drie kernwaarden herkennen.
Mocht je in een ander programma het onderdeel “SURVEY” hebben gedaan, dan kan je dit onderdeel overslaan. Zo niet gebruik het fraaie kant & klaar survey document hieronder.

Wanneer je enige schroom voelt en onzeker bent over de reactie van de ander, moet je deze vraag zeker niet stellen.

Je treft hieronder 3 documenten aan die je hiervoor gaat gebruiken.

C. REALISATIE

Stel je dan eens voor met de informatie die je hierboven hebt verzameld, hoe het dan zou zijn als je,
– zonder afleidingen;
– verleidingen
– “moetjes”;
– beïnvloeding;
– verwachtingen van anderen;
– stemmen die allerlei obstakels opwerpen;
– schuldgevoelens;
– schaamtegevoelens;
– verantwoordelijkheidsgevoel;
… je weet wat ik bedoel…

nu eens vrij gaat dromen over een toekomst waarin jouw kernwaarden, jouw drie helden een wereld gaan creëren waarin jij helemaal tot jouw recht komt?
Zonder dat iets je echt moeite hoeft te kosten?

Drie positieve, optimistische, ondernemende helden die jou liefdevol, doelgericht, bevrijdend, vol overtuiging  meenemen op reis?

Hoe ziet dan deze wereld eruit?

LEEF JE UIT! VOLG JE GEVOEL!

ALS JE VISUEEL BENT INGESTELD OF ERVAN HOUDT OM ZAKEN CREATIEF AAN TE PAKKEN, HOUD JE NIET IN.

MAAK EEN MOODBOARD OF EEN WAARDENBOARD OF EEN WOORDENBOARD, BEELDENBOARD OF MAAK EEN HOOFDSTUK IDEALE WERELD IN JE  “WAARDENSCHRIFT” OF…?

SCHEP DEZE WERELD ZONDER JE BEEDSCHERM TE GEBRUIKEN.

BEN ERG BENIEUWD WAAR JE MEE KOMT? MAIL MIJ EEN FOTO VAN JOUW CREATIE, VIND IK HEEL LEUK!

: info@impactstories.nl

  

 Even een tussenstand.

 

Je bent over de helft van het programma heen. Yeah!

 

Je hebt in les 1 je manier van kiezen geinventariseerd en heb daar nu inzicht in. Je hebt, als het ware een soort nulmeting gedaan van je eigen keuzeproces en bent nu bewust van hoe je kiest. Wat je daarmee kan doen?

 

Zie het als een zelf-onderzoek zodat je begrijpt hoe jouw eigen keuzeproces werkt en je daar zelf in stuurt of van buitenaf gestuurd wordt. In les 5 komt dit weer terug.

  

In les 2 maakte je kennis met je kernwaarden en met mij. Super leuk! Jouw magische woorden, jouw drie helden zijn onthuld zullen de hoofdrol spelen. Ben benieuwd hoe jij ze noemt ?.   

 In deze les heb je jouw omgeving betrokken bij jouw proces. Een check om te kijken of jouw waarden ook als dusdanig ervaren worden. Je gaat van binnen naar buiten en weer terug.

Conclusie? Je hebt best wel wat werk verzet gericht op bewustworden van wat je doet, hoe je dat doet en het waarom van je doen. Je kernwaarden. En, in alle lessen maak je al reflecterend steeds opnieuw verbinding met jezelf. Heerlijk toch! Tijd voor jezelf. Tijd ben jezelf.

Over 2 weken wordt les 4 vrijgegeven. Deze gaat over belemmerende en helpende overtuigingen de motor en brandstof onder positieve en negatieve gedachten. Wil jj je helemaal committeren aan een leven vanuit je waarden. Dat wat je het belangrijkste vindt dan moeten we iets doen met je overtuigingen. Deze kunnen namelijk jouw commitment aan een waardenvol leven bemoeilijken. Ik laat ertussendoor wat van me horen.

Succes! En veel plezier. Tot les 4!

Waheeda

 

Translate »
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen