Voordat je begint…

Al kan je niet wachten, sta toch even stil bij…

a.De beste plek om

te werken. Zorg dat je in huis of op een andere locatie een goede plek hebt om rustig dit programma te doen. Doe het niet even ertussendoor. Daar is het te waardevol voor. Creeer een plek in huis waar je rustig kan mijmeren, creëren en schrijven.

b.Het beste moment om

hieraan te werken is vroeg in de ochtend. Wanneer je hoofd nog niet vol is van de dag. Heb je een ochtendritueel? Yoga, wandelen, meditatie, ademhalingsoefening. Misschien ben je hier niet van. Wat helpt jou om je hoofd te legen? Misschien is dat wel naar muziek luisteren. Zelf begin ik de dag met 10, 15, 30 minuten yoga gevolgd door 5 minuten meditatie op meditatiemuziek van You Tube. Kijk maar hier

 c.Werkboek

blader erdoorheen en zorg dat je er vertrouwd me raakt.

d.Morning Pages 

gebruik je werkboek om iedere ochtend je eerste gedachten uit je hoofd te halen en te vertalen naar woorden. Je schrijft over wat je om je heen hoort, waar je aan denkt. “Doesn’t have to make sense.” Je schrijft je hoofd leeg. Letterlijk je gedachten op papier. 

e.Een goede voorbereiding door

alles eerst goed door te nemen. Ga dan terug en begin dan aan je eerste opdracht.

f.Storytelling doelen

stellen en opschrijven in je werkboek. Dit zijn de pagina’s na je ‘creative’ pagina. Wat wil je bereiken  met storytelling? Het kan ook heel goed zijn dat deze doelen in de loop van het programma gaan veranderen, omdat je tot andere inzichten komt. Ga dan terug naar de pagina met doelen en vul ze aan.

g.Structuur/ideeënbord/
visionboard/moodboard

Maak van het verhaal dat je wilt creëren een art project. Verzamel

  • beelden,
  • teksten,
  • zinnen,
  • woorden,
  • uitspraken,
  • voorwerpen.

die kenmerkend zijn voor je verhaal. Gebruik hier ook je werkboek voor. Misschien de pagina “creative”?

Or just do your thing.

 

 

Translate »
Wat onze klanten zeggen
19 beoordelingen