• 5 Star Review  Lieve Waheeda, vanmiddag tijdens de lunch las ik de laatste bladzijden van je openhartige boek. Wat is jouw leven een rollercoaster….
    Je verhaal heeft me elke dag ontroert. Maar geeft me ook bijzondere inzichten, levenswijsheden en kracht.
    Waheeda echt dankjewel hiervoor!
    Ik zou willen dat ik zoiets moois kon schrijven voor jou. Gewoon om je even te laten glimlachen of een fijne kriebel in je buik te geven. Dat kan ik alleen niet zo goed. Ik kan je in ieder geval wel schrijven dat je meer dan een geweldige vrouw bent!
    Dikke x ❤️ Ingrid

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbIngrid Hermans
    14 november 2023
  • 5 Star Review  Leven in termijnen van Waheeda Shadood (spreek het uit als Sjadoed en s.v.p. niet als sjadood)
    Want dat is ze beslist niet zou ik zeggen. Al moet ze er wel kei en keihard voor knokken.
    Ik kon het boek niet in een keer direct uitlezen. Ik had af en toe adem nodig. De rust vinden om een pagina of deel te herlezen alvorens door te denderen.
    Voor mij is het een adembenemend boek. Adembenemend van wat een mens in zijn leven voor de kiezen kan krijgen. Maar toch steeds de moed vinden om door te gaan, en blijvend opzoek te zijn naar het goede in de ander. Het niet veroordelend te zijn naar de ander.
    Een aanrader voor eenieder die haar ontmoet heeft in het leven, maar wellicht nog meer voor eenieder die haar via dit boek wil en zal ontmoeten.
    Te koop in alle boekhandels in Nederland en ook te bestellen op deze website. Ik wens jullie allen veel intens leesgenot. Waheeda dank voor dit schitterende boek vol van ontwapende directe openheid en toonbeeld van moed en doorzettingsvermogen.
    Of zoals op de achterkant van de omslag staat:” Een eerlijke. soms ruwe en aangrijpende autobiografie die taal, cultuur en landsgrenzen overstijgt.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbRoger Lensen
    14 november 2023
  • 5 Star Review  Het leven van Waheeda kwam tot stilstand toen de diagnose uitgezaaide kanker werd verteld. Je leven staat stil en je... Als je meer wilt weten wat er nog allemaal kan gebeuren om verder te leven als palliatieve persoonlijkheid. Het woord zieke weten we wel, maar hoe ga je hiermee om en wat zal de toekomst voor jou nog gaan brengen. Autobiografie van haar leven komt voorbij en dat weet ze soms mooi te delen in toen en dan heeft ze een afspraak in het ziekenhuis en zo komt het verleden en heden weer samen. Het is eerlijk, geen valse sentimenten of een vorm van ik ben zielig, nee door gaan, terugkijkend op het verleden met wel degelijk een bewogen leven. In Suriname in Guyana, gescheiden ouders en bij wie woon je bij vader of moeder. Leven met haar dierbaren die haar ondersteunen na een chemo.

    Het is geen eenvoudig verhaal het gaat ook over het opruimen van ballast, negatieve zaken een plekje geven. Ook doorbreken van vaste patronen toen en nu. Maar vooral over de regie van je leven herwinnen. Immers sterven kan altijd nog. Juist nu, nu is het leven, ondanks een doodvonnis. Indringend. Het leven is nu met wat mogelijk is na chemo of bestraling met de geliefde van nu.

    Gelukkig beschikt Waheeda over een grote dosis humor, dat kom je ook tegen. Kortom ze dankt de uitgever dat ze haar verhaal mocht schrijven en waarvan gisteren het resultaat werd gepresenteerd.
    Wens Waheeda nog een mooie tijd geregeld door haar eigen regie, hulp en samenzijn met haar geliefde en de artsen.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbTon van der Stelt
    3 november 2023
  • 5 Star Review  Ik maak een diepe buiging voor je! Wat ben je een sterke vrouw, die ondanks een verdrietige jeugd zoveel veerkracht hebt om mensen te coachen en zelfs nu met je ziekte mensen motiveert en nog steeds zoveel kracht uitstraalt. Ik wens je nog een heel lang en fijn leven.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbDiana Vaconcellas
    29 oktober 2023
  • 5 Star Review  Waheeda laat in haar boek zien dat haar kwetsbaarheid leidt naar grote veerkracht, moed en grenzeloze liefde voor dat wat is. Het boek Leven in termijnen inspireert, ontroerd en verbindt op een zeer waardevolle en intieme wijze. Dank je wel Waheeda, voor het delen van jouw levensvehaal.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbEnrico Berretta
    23 oktober 2023
  • 5 Star Review  Waheeda krijgt te horen dat er een leiomyosarcoom is gevonden in haar baarmoeder. Er zijn
    ook al uitzaaiingen en de ziekte is niet meer te genezen. In Leven in termijnen beschrijft zij hoe ze met deze diagnose omgaat. Vaak strijdvaardig en niet klein te krijgen. Soms ook verslagen en ontmoedigd als er weer een tegenvallende uitslag te verwerken is. Ze beschrijft dit proces uitermate boeiend, vooral ook door de verbanden die ze ziet met hoe ze in haar leven
    al talloze tegenslagen voor haar kiezen heeft gekregen. In 1967 in Paramaribo geboren uit Guyanese Hindoestaanse ouders. Daarna tot haar zeventiende met haar vader in Guyana gewoond in zeer eenvoudige omstandigheden. Vanaf haar zeventiende haar moeder
    achternagegaan die zich in Nederland gevestigd heeft. Daar studeert ze Engelse taal- en letterkunde en na haar propedeuse volgt ze de studie Personeel en Arbeid en wordt HR-manager. Ook volgt ze coachopleidingen en een opleiding tot storyteller. Dat ze het ambacht van storytelling zich eigen heeft gemaakt, bewijst dit prachtig geschreven boek over haar
    turbulente leven.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbRoos-Marie Tummers
    23 oktober 2023
  • 5 Star Review  Waheeda,
    Wat een indringend verhaal, jouw verhaal.
    Mijn emoties gaan alle kanten op en ik heb ik van je schrijven genoten.
    De band met je zoon is prachtig, daar wordt toch ieder moederhart warm van.
    Heb het gevoel je een beetje beter te hebben leren kennen.
    Bedankt voor je moed.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbJudith de Keijzer
    18 oktober 2023
  • 5 Star Review  Regelmatig krijg ik e-mails, whatsapps, belletjes met een verzoek om hulp of een vraag waar de beste behandeling voor een bepaald type kanker wordt gegeven. Ik ga daar altijd op in, omdat ik zelf de beste zorg heb gehad en ik dat terug wil geven. Er zijn in Nederland geen slechte ziekenhuizen, maar er zijn wel ziekenhuizen waar je beter behandeld wordt voor een bepaald type kanker dan in een ander ziekenhuis. Zo kwam ik via een oud-collega in contact met Waheeda Shadood. Waheeda heeft een sarcoom in haar baarmoeder met uitzaaiingen naar de longen. Dat is een slechte prognose. Waheeda zal niet genezen, maar met een goede behandeling heeft ze wel een goede kans dat ze met een goede kwaliteit van leven nog een poos heeft. Waheeda is overgestapt naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en wordt behandeld door professor Winette van der Graaf.

    Nu zult u zeggen; waarom geef jij al deze details over Waheeda bloot, dit is toch privé? Jazeker is dit privé en Waheeda deelt dit met de wereld via een indrukwekkend en goed geschreven boek: ‘Leven in termijnen’. Ze stuurde het me enkele weken geleden en ik las het deze week. Het is soms adembenemend, bij tijd en wijle beangstigend, maar het is altijd mooi. Je krijgt een inkijkje in haar leven voor de kanker. Dat beschrijft ze in de eerste hoofdstukken tot in detail. De relatie met haar moeder, met haar vader, het verloopt allemaal niet soepel. Het leven heeft haar al stevig bezocht en het is indrukwekkend hoe ze zo optimistisch en vrolijk in het leven staat en blijft staan.

    En dan ineens is daar een bultje en vermoeidheid. De diagnose is een leiomyosarcoom in haar baarmoeder. Uitzaaiingen naar de longen. Dit vindt plaats in een niet-academisch ziekenhuis en daarom stapt ze over naar het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Daar is ze op haar plaats. Diverse chemotherapieën volgen en het helpt haar om de tumor terug te dringen, in die zin, dat ze het leven weer kan oppakken. Totdat ... de kanker weer aan de voordeur klopt en er een volgende behandelingscyclus nodig is. Levensverlenging met een goede kwaliteit van leven. Hoewel ze zich dit af en toe wel afvraagt: is het het waard. Natuurlijk, die enorme twijfel is er altijd. Het blijft altijd knagen tijdens de behandelingen. Die zijn zwaar en dan voel je je ziek en wil je er mee stoppen, of eruit stappen. Maar Waheeda herpakt zich steeds met haar tomeloze optimisme en energie.

    Prachtig vind ik haar woorden over de ziekte kanker:
    ‘Tot nu toe zeg ik niet dat ik ziek bén. Ik heb een ziekte. Hoe ik ermee omga is wie ik ben. Ik identificeer me met mijn keuzes en niet met mijn ziekte.’
    Precies, je bent niet de ziekte, je bent en blijft een persoon met een karakter en een liefdevolle omgeving. Dat alles bepaalt hoe je in het leven staat en hoe je met de termijn omgaat die je gegeven zijn.

    Nog één:
    ‘Onze strijd is niet om te genezen, daar zijn we te realistisch voor, maar om tijd te winnen en om te zorgen dat het leven dat ons gegund wordt nog van kwaliteit is.’
    Het laat zien dat hier iemand aan het woord is die weet hoe ze met deze verschrikkelijke ziekte moet omgaan, ondanks al haar twijfels en die het leven weet te leven. Dat maakt het boek geweldig en een aanrader voor íedereen die met kanker geconfronteerd wordt. En dat is iedereen; jijzelf als patiënt, dan wel een dierbare van jou. Deze week werd bekend, via het IKNL, dat 50% van de mensen kanker krijgt in hun leven. De meeste op latere leeftijd, maar ook mensen zoals Waheeda, die 54 was tijdens de diagnose.

    In het laatste hoofdstuk komt ze in het reine met haar moeder en het leven met haar. Mooi schrijft ze over haar moeder en over de vergeving voor hetgeen heeft plaatsgehad. Het leven van Waheeda is echter nog niet geleefd. Wanneer het boek gelezen is, leeft ze nog heerlijk verder. Maar ze heeft wel de tijd en moeite genomen om met haar familie wat nog niet uitgesproken was, uit te spreken en in liefde verder te gaan.

    Het boek is prachtig en indrukwekkend. Ik schreef het. Het verdient veel gelezen te worden om te leren hoe je ook met kanker kunt omgaan en hoe te leven in termijnen. Het is een boek voor de patiënt, maar zeker ook voor de dierbaren van de patiënt. Daarom verdient het tweemaal gekocht te worden: één voor jezelf en één om weg te geven.

    Dankjewel lieve Waheeda voor dit prachtige boek. Je hebt jezelf vereeuwigd.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbPeter Kapitein
    30 september 2023
  • 5 Star Review  Leven in termijnen van Waheeda Shadood (spreek het uit als Sjadoed en s.v.p. niet als sjadood)
    Want dat is ze beslist niet zou ik zeggen. Al moet ze er wel kei en keihard voor knokken.
    Ik kon het boek niet in een keer direct uitlezen. Ik had af en toe adem nodig. De rust vinden om een pagina of deel te herlezen alvorens door te denderen.
    Voor mij is het een adembenemend boek. Adembenemend van wat een mens in zijn leven voor de kiezen kan krijgen. Maar toch steeds de moed vinden om door te gaan, en blijvend opzoek te zijn naar het goede in de ander. Het niet veroordelend te zijn naar de ander.
    Een aanrader voor eenieder die haar ontmoet heeft in het leven, maar wellicht nog meer voor eenieder die haar via dit boek wil en zal ontmoeten.
    Te koop in alle boekhandels in Nederland ook te bestellen op deze website. Ik wens jullie allen veel intens leesgenot. Waheeda dank voor dit schitterende boek vol van ontwapende directe openheid en toonbeeld van moed en doorzettingsvermogen.
    Of zoals op de achterkant van de omslag staat:" Een eerlijke. soms ruwe en aangrijpende autobiografie die taal, cultuur en landsgrenzen overstijgt.

    Winkel
    thumbRoger Lenssen
    29 september 2023
  • 4 Star Review  Een indringende intieme page turner. Kippevel. Hoeveel tegenslag kan een mensen verdragen, maar Waheeda blijkt een heel sterke vrouw. Wat had ze wel niet kunnen bereiken als ze maar de helft van de tegenslag ondervonden had van wat haar werkelijk is overkomen. Hartverscheurend met een inkijkje in de Nederlandse ziekenhuizen wereld.

    Leven in Termijnen Image
    Leven in Termijnen
    thumbPeter Beijer
    29 september 2023
Beoordeling toevoegen
Waheeda Waheeda
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist
5,0
Gebaseerd op 1 beoordeling
5 sterren
100
100%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
1-1 van 1 beoordeling
  1. Leven in termijnen van Waheeda Shadood (spreek het uit als Sjadoed en s.v.p. niet als sjadood)
    Want dat is ze beslist niet zou ik zeggen. Al moet ze er wel kei en keihard voor knokken.
    Ik kon het boek niet in een keer direct uitlezen. Ik had af en toe adem nodig. De rust vinden om een pagina of deel te herlezen alvorens door te denderen.
    Voor mij is het een adembenemend boek. Adembenemend van wat een mens in zijn leven voor de kiezen kan krijgen. Maar toch steeds de moed vinden om door te gaan, en blijvend opzoek te zijn naar het goede in de ander. Het niet veroordelend te zijn naar de ander.
    Een aanrader voor eenieder die haar ontmoet heeft in het leven, maar wellicht nog meer voor eenieder die haar via dit boek wil en zal ontmoeten.
    Te koop in alle boekhandels in Nederland ook te bestellen op deze website. Ik wens jullie allen veel intens leesgenot. Waheeda dank voor dit schitterende boek vol van ontwapende directe openheid en toonbeeld van moed en doorzettingsvermogen.
    Of zoals op de achterkant van de omslag staat:” Een eerlijke. soms ruwe en aangrijpende autobiografie die taal, cultuur en landsgrenzen overstijgt.

Live now, heal now, free your story
Average rating:  
 0 reviews
Translate »
Wat onze klanten zeggen
16 beoordelingen
× Vraag?