0611346979 info@waheeda.nl
Selecteer een pagina

In de reeks storytelling is meer dan alleen verhalen vertellen, vertel ik je het verhaal van S., 32 jaar oud en hoogopgeleid.

“Ik weet als ik ergens weer ga beginnen dat ik snel te veel hooi op mijn vork neem.”
Waarom doe je dat?
“Ik wil dan een goede indruk maken.”
Waarom?
“Omdat ik denk dat ze dat van mij verwachten. Ik wil laten zien wat ik kan”
Waarom?
“Omdat ze mij anders niet goed genoeg vinden.”
Hoe weet je dat?
“Dat denk ik.”

Daar heb je het dus weer de niet goed genoeg gedachte én inmiddels keiharde in cement gegoten overtuiging. 

 

 Gedachten zijn verhalen

 die we aan onszelf vertellen. Verhalen die onze mindset bepalen. 

Vaak oude verhalen die ingebed zijn in ons lijf en vastgeroest in onze overtuigingen. Verhalen die ons zicht belemmeren. Ons ervan weerhouden om als onbevangen kinderen te kijken en veranderingen te omarmen.

 

Mijn neef belde mij vorige week op met de vraag of wij voortkomen uit een liefdevolle familie. En heb ik verhalen heb om dit gegeven te illustreren. Wat ik dan ook voor antwoord geef, blijven het natuurlijk verhalen. En dan ook nog de verhalen zoals ik ze onthouden heb of gehoord heb met de vervorming van tijd context en zo veel meer.

 

Hij wil begrijpen waar zijn overtuigingen, de overtuigingen van zijn vader en, van zijn moeder, vandaan komen. Hoe is hij geworden wie hij nu is? Is hij wel de persoon die hij wil zijn?

 

De vraag is dan, al vertel ik dat onze grootouders niet uitblonken in het uiten van liefde zoals wij dit in onze tijdperk kennen, dat zij wel dingen uit naam van liefde deden, wat dat hem dan oplevert? 

 

Dat de liefdevolheid niet zo ervaren werd, betekent niet dat dat niet hun intentie was. Wij laten onze gedachten daarover heen gaan en interpreteren verhalen met de kennis van nu.  

 

Welke verhalen wil jij verbannen en met welke wil jij verbinden? Laat je het mij weten?

Liefde en licht,

Waheeda

 

 

 

 

 

 

 

× Chat?