0611346979 info@waheeda.nl
Selecteer een pagina

Vroeger als ik samen met Andre, een forse witte man, alles wat ik niet ben, op werkbezoek ging, richtte de klant ALTIJD het woord aan hem. Storytelling is ook het vertellen van enkelvoudige verhalen die ten grondslag liggen aan vooroodelen. In dit geval: wit is superieur. Als je een witte man en een donkere vrouw in een werk setting treft, heeft de witte man de leiding.

Andre vondt het grappig om dit recht te trekken met: Oh ja! dit is mijn chef, zij gaat altijd mee om te kijken of ik het goed doe? Andre is een beer van een vent!

Als ik met een witte vrouw op stap ging werd er al aangenomen dat ik de assistente ben.

Nu nog als ik mij op een locatie meld waar ik een training kom geven, gaan de mensen die de receptie bemensen (ongeacht hun afkomst) nemen aan dat ik een cursist ben.

In het dagelijkse leven ben ik kleurenblind, met liefdespartners en vrienden van allerlei kleuren en komaf. Als tiener in Guyana, bestond mijn vriendengroep uit een wit Canadees meisje, een zwarte Amerikaanse jongen, een Indier, een meisje van Hongaars/ Indiase afkomst en één van allerlei afkomsten.

Als ik in de spiegel kijk zie ik Waheeda. Als ik naar jou kijk zie ik jou en een refectie van mij.

Wat zie jij als je naar de ander kijkt? Laat een reactie achter.

Liefde en licht,

Waheeda

× Chat?